Info

Vloeren

Tegelzetterswerk vloer natuursteen tegel grijs

Algemene informatie over tegels

Tegels kunt u in uw woning op veel verschillende manieren gebruiken. Er bestaan verschillende soorten tegels, denk maar aan vloertegels, tuintegels, terrastegels, badkamertegels en tegels voor de keuken. Tegels zijn erg populair voor al deze toepassingen. Voor nieuwbouwhuizen worden tegels bijvoorbeeld heel erg vaak gebruikt als vloerbedekking.

Twee soorten tegels

Er bestaan natuurlijk veel verschillende varianten tegels, maar het belangrijkste verschil is dat tussen keramische tegels en tegels in natuursteen. Keramische tegels zijn tegels die gebakken worden in de fabriek en nadien vaak ook nog bewerkt. Tegels in natuursteen, zoals bijvoorbeeld marmer, worden gesneden of gekapt uit steen die rechtstreeks uit de natuur wordt gewonnen. Voor het gebruiksgemak worden de natuurstenen tegels echter achteraf ook bewerkt.

Tegelzetterswerk vloer patroon zwart en wit

Voordelen van tegels

Waarom zou u kiezen voor vloertegels in plaats van een houten parketvloer, of waarom voor een aankleding van de keuken met mozaiektegeltjes?

  • 1. Onderhoud: Tegels zijn doorgaans zeer gemakkelijk in onderhoud. Het volstaat om ze met een natte doek te poetsen om vlekken en vuil te verwijderen. Een houten parketvloer slorpt vuil op. Door het voegen krijg je bij tegels ook een erg egaal oppervlakte. Vuil kan zo goed als niet doordringen tussen de tegels.
  • 2. Duurzaam: Tegels zijn erg sterk. Tegels maken een oppervlakte hard en daardoor duurzaam. De professionele vloerder die je tegelvloer verzorgt, creĆ«ert eigenlijk een pantser waar erg weinig kan doordringen.
  • 3. Uitstraling en design: Tegels zijn niet alleen functioneel, ze kunnen ook erg mooi zijn. Fabrikanten maken steeds nieuwe tegels en volgen daarbij de nieuwste designtrends. Welke tegels u zou moeten kiezen, kan in eerste instantie een wat overdonderende keuze zijn, maar veel keuze hebben is uiteindelijk een voordeel.